zondag 27 februari 2011

Kleur

Het is nat, koud en grijs hier en dus had ik vandaag kleur nodig.  Ik ben vanmorgen begonnen om een heleboel strengen koordzijde op kaartjes te winden. Met elk kleurtje wat ik op mijn bureau kon leggen werd ik vrolijker!
Ik ben nu bezig aan een borduurwerkje in de Florentijnse steek en daar ga ik een heleboel van deze kleurtjes in gebruiken. Het borduren van deze steek gaat lekker snel dus misschien kan ik al snel een stukje laten zien.

It's cloudy, grey en wet outside in Holland and I needed some bright color. I wound all this floss on bobbins today. I'm stitching in Florentine tapissery stitch now with a lot of these colors. I'll show you the result soon.

vrijdag 25 februari 2011

Van grote kwasten naar kleintjes

Eindelijk weer tijd voor mini's. We hadden deze week vakantie maar hebben elke dag in ons echte huis geklust. Er is de hele week geschuurd, geplamuurd gekit en geverfd. Mijn werkruimte is gelijk de ingang van ons huis.Vroegere winkel.  We hebben de kozijnen en deuren geschilderd en overal plintjes en randjes afgewerkt. De komende week is onze zoon die in het bovenhuis woont op wintersport en dan moet ik ook de trap naar boven nog schilderen. Onder de etalage heeft manlief een plank gemaakt waar ik al mijn mappen met poppenhuis en quilt tijdschriften kan bergen. Heerlijk!

Mijn werktafel zag er eng netjes uit na deze week ! Vanavond heb ik eerst een aantal werkjes te voorschijn gehaald. Dit zijn allemaal dingen die ik wil pimpen voor de muziekwinkel.
Ik twijfel over de kleur voor het stoeltje. Daar heb ik vanavond alleen de oude bekleding afgehaald. Het popje moet een oude verstrooide muzikant worden die nu een instrumenten winkel heeft. De kast wil ik veranderen om er wat kleine instrumenten in te leggen. Ook moet ik nog een soort display maken voor muziekboeken. Weer genoeg te doen dus.
Time again to do mini's. Jan and I were busy last week in our real house. Sanding and painting and a lot of other DIY. I've painted all the woodwork of the shopwindow, the frontdoor and all the shelves.
My workspace was too empty and clean after all that hard work, so I took out a few mini jobs tonight.
I want to re paint and upholster some old furniture for the musicstore and I've to dress the shop keeper. ( an old bold man). I've to do more painting in the big house next week. The stairs and the cream wall. But first time to enjoy the weekend!



dinsdag 15 februari 2011

Loper in Scandinavische stijl en beertje

In de Dollshouse scene nr 199 staat een leuk artikel over het borduren van vloerkleden in Scandinavische stijl. Ik heb vandaag een begin gemaakt met een vloerkleedje. Op de foto zie je het monostramien waarop het geborduurd wordt. Ik gebruik  koordzijde en werk vanaf de randen naar het midden zodat ik geen patroon hoef uit te tellen maar gewoon kan kijken hoe ik uitkom. Ik wil nog strepen maken in de kleuren die ook op de foto staan met steeds 1 streepje blauw ertussen. Het beertje op de foto is het kleinste teddybeertje dat ik tot nu toe heb genaaid. Ik heb er ook een jurkje voor gehaakt van rose dmc
I'm trying a floor runner in Scandinavian style.It's a project by Glenda Howell in the Dolls House scene nr 199.
I'm working from both ends to the middle. I don't like to count! It's very easy to do and I like the result. 
My friend in Norway has this type of rugs all over her house.
I.ve finished another tiny bear and made her a crocheted dress. I should like to try and work smaller but this was already a terrible work so I'll think a little about the next one.

donderdag 10 februari 2011

En nog een blokjes sprei

Vandaag had ik nog even tijd om ook de laatste blokjes sprei af te maken. Ik heb de haakwerkjes nu weer even opgeborgen en probeer dit weekend verder te werken aan de binnenkant van mijn huis.
Ik wil ook nog beginnen aan het maken van ander beddengoed voor de kinderwinkel ( Liefstyle) die ook in 1 van de winkels moet komen.
Ready with my crochet work for now. I'm going on with the buildingwork. I like to make more bedlinnen for the kids lifestyle shop.

dinsdag 8 februari 2011

more crochet

Ik ben nog steeds aan het haken omdat ik geen tijd heb om een grotere klus aan te pakken. Ik heb het patroontje van Marianne Colijn geprobeerd dat in de AIM van februari staat. Mijn eerste probeersel is het paarse blokje. Hiervan wil ik vanavond een kussentje maken. Het leek me leuk om van dit patroon een keukenmat te haken omdat het een blokjes effect heeft. Ik ben nu aan het haken met jute.  Je werkt bij dit patroon diagonaal en maakt elke toer 1 blokje langer. Als ik de mat groot genoeg vind ga ik minderen tot ik weer bij de andere punt ben. Op de foto zie je ook mijn groene deken. Ik moet hem nog afwerken en opspannen. Ik vind de kleur nog steeds niet mooi. Hij komt denk ik opgevouwen in een mand of kast terecht. Ook nog een probeerseltje van het blokjespatroon in dunne haakkatoen. Misschien ook leuk als sprei op een bed.

Today i tried the crochet pattern from the last AIM. Its from Marianne Colijn. I've made the small purple square to try the pattern. Now I'm doing a bigger one from jute twine for the kitchenfloor of the Norwegian cabin

zaterdag 5 februari 2011

coiling en meer


Ik had een heel drukke week met niet zo heel veel tijd om te knutselen. Ik ben nog steeds bezig met de lampjes voor in het grote poppenhuis en ik heb een mandje gemaakt in de coiling techniek met een open randje. Ik ben dit nog een beetje aan het uitproberen vandaar de wat vreemde felgele kleur. Het andere mandje is gemaakt van heel dun papiergaren. ook de sprei die ik aan het haken ben is bijna af. Al met al toch nog aardig wat gedaan deze week.




Some little things done this week . The yellow basket is a try. It's coiled and I wanted to practise the open border. The other one is made from thin paperyarn. I'm still busy with the electricity of the shops in the big dollhouse. I've changed the way to solder the lightbulbs.
I'll show you the result next time