zaterdag 21 november 2020

Een huis voor Opa en Oma muis!

 Ik begin het bouwen van een huis met het uitkiezen van een paar geschikte kartonnen dozen en het maken van een globale tekening. Zoals je ziet kan ik absoluut niet tekenen! Maar voor mij is dit genoeg. 

 Voor Opa en Oma muis denk ik aan drie verdiepingen. Er komt ook nog een bijgebouw waar ze allebei na hun pensioen kunnen knutselen. Daarbovenop komt het dakterras. Ik wil er weer een muizen hol van maken in de vorm van een boomstronk. 

 Van de dozen bepaal ik eerst de hoogte per verdieping en ik plak ze op elkaar met hete lijm. Nu ga ik er de vorm van een holletje van maken, door er met dun etalage karton ronde wanden in te maken. Ik lijm met hete lijm en plak er daarna schilderstape  ( ik gebruik de goedkoopste die ik vinden kan) overheen. Dit tape is nodig om er de volgende laag op te laten hechten.5 opmerkingen:

  1. Ik herken je bouwtekening :) Zo werk ik ook

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit hier hard te lachen! Ik vind je huis geweldig en zou ook wel zoiets willen... Je begint met alles rond te maken terwijl ik mopper op m’n bolgetrokken doos en alles recht probeer te maken! Ik heb nog veel te leren 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij een gewoon poppenhuis probeer ik ook rechte wanden te maken, maar bij een muizenhuis hou ik van een “holletjes” look

    BeantwoordenVerwijderen