dinsdag 8 december 2020

Buitenkant muizenhuis

 Vandaag heb ik lekker veel tijd om aan mijn muizenhuis te werken. Ik begon gisteravond met het maken van een boogje boven “ de voordeur” dat de ruimte tussen de buitenkant en de doos op moet vullen. Dat heb ik nog snel voordat ik naar bed ging van een laagje papier maché voorzien, zodat het vannacht kon drogen. Gelukkig was het droog vanmorgen zodat ik er tegenaan kon lijmen. 

Vanmorgen heb ik om een deel van het huis een vel dun karton gelijmd. De raam-en deuropeningen heb ik er uitgeknipt enig heb alles vast gelijmd met hete lijm en houtlijm. 

Daarna begon ik met het afwerken van alle randen met rolletjes in elkaar gefrommeld aluminiumfolie. Ook de ruimte om de ramen tussen de doos en het kartonnen omhulsel heb ik opgevuld met folie. 

De buitenkant heb ik helemaal beplakt met in elkaar gekreukeld folie. Ik leg een flink stuk neer en kreukel er vooral verticale plooien in. Ik lijm het vast met hete lijm. ( en verbrand hierbij met regelmaat mijn vingertoppen! 😩).

Het in elkaar kreukelen kun je tijdens het lijmen nog verder doen. Bij de raam- en deuropeningen knijp je het folie gewoon in elkaar tot het om de opening past en zo lijm je het vast. 
De hele zijkant en achterkant zijn bekleed met gekreukeld folie. Maak de meeste kreukels in verticale richting. Zo zitten ze in een echte boom ook.over het folie ga ik nu schilderstape plakken, om het papier-maché  goed te laten hechten. 
 Alles beplakt met tape.


Nu is het tijd om lekker te gaan kledderen met lijm en keukenpapier. Ik gebruik met water verdunde  houtlijm en een tamponneer kwast. Je moet ervoor zorgen dat je de structuur van het keukenpapier ( of toiletpapier) niet meer ziet. En hoe meer kreukels en plooitje hoe mooier het straks wordt. Blijf wel zoveel mogelijk in verticale richting werken. 

Zover ben ik vandaag gekomen. Nu duurt het zeker 12 uur tot alles voldoende gedroogd is. En dan kan er weer geschilderd worden. Veel plezier in ieder geval bij het knutselen! 
2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er goed uit de buitenkant. Goed idee om het folie te kreukelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb jaren niks meer met mijn mini hobby gedaan. Nu ik klaar ben met mijn opleiding krijg ik weer enorme kriebels om te her starten. Ik heb met plezier op je blog gekeken
    Groetjes
    Priscilla

    BeantwoordenVerwijderen