zaterdag 12 maart 2011

Gouden boekjes

Vandaag had ik zin om weer wat boekjes te maken. Mijn kinderen zijn altijd gek geweest op een aantal boekjes uit de gouden boekjes serie en ook mijn kleinkinderen vinden ze weer leuk. Vandaar dat ik een display met gouden boekjes wilde maken voor de boekwinkel.
Ik heb deze boekjes zo gemaakt:
*Eerst een vel printerpapier in de lengte dubbel vouwen tot je een  strook over hebt die  iets breder is dan het boekje moet worden. * 1 keer openvouwen en dan met de naaimachine over de middenvouw stikken. Steeklengte niet kleiner dan 2 anders scheurt het. * Over de garenkant een smal strookje papiertape plakken.

*De achterkant van de boekjes heb ik in Word op maat gemaakt en allemaal tegen elkaar gekopieerd.
* Deze met breed plakband beplakt en in de lengte in stroken gesneden
* Een strook op de achterkant van een genaaide strook papier lijmen.
 * En de strook in de hoogte in boekjes snijden.
* De voorkanten zijn helaas allemaal iet verschillend van maat. Ik knip alleen de rug precies langs het randje en plak deze dan op de voorkant van het boekje.
* Na het drogen van de lijm de randen netjes gelijk snijden en bij deze boekjes heb ik daarna alle kanten met een goud stift gekleurd en ook de rug het bekende gouden randje gegeven.


Op deze manier gaat het maken van deze boekjes redelijk snel.
Ik zag een plaatje van een leuke display in de vorm van de gele Taxi. Die heb ik gemaakt voor de boekwinkel.


Today I made a display with a lot of the wellknown Little golden books. My children liked them a lot and so do my grandchildren. I found a picture of the display in a book. It's the Taxi that hurried! I prepared the first steps of more little books and I'm off now to finish them in front of the TV.

2 opmerkingen: