vrijdag 8 april 2011

Coiling deel 2

Als de maat van de bodem naar je zin is probeer je aan de zijkanten te beginnen Zoek  het punt waar je bodem mooi rond is. Omdat je bij Coiling in een spiraal werkt moet je dit even goed bekijken. Nu leg je voor de volgende toer de kerndraad niet om de bodem maar er boven op. Als je een rechte mand wilt trek je hem er recht bovenop, wil je een mand met wat schuinere of ronde wanden : Leg de kerndraad  er dan schuin boven.

Als je 1 keer helemaal rond bent voor de zijkant beginnen we met een tweede kleur!

Neem een flinke draad van een nieuwe kleur in je naald. Hecht aan zoals je zou doen bij een nieuwe draad. Wikkel je oude draad dus een paar centimeter onder de nieuwe en knip hem dan af.*Maak 6 wikkelingen om de kerndraad en een verbindingssteek om de vorige coil. Herhaal dit de hele toer en probeer de steken zo gelijkmatig mogelijk te maken.
 Ik heb een bruine draad genomen zodat jullie het goed kunnen zien.
 Let ondertussen ook op de vorm van je mandje!
Als je rond bent neem je de eerste kleur weer in je naald. Aan en afhechten op de bekende manier. maak 3 wikkels met kleur 1 en maak de verbindingssteek precies tussen de ( in mijn geval ) bruine steken van de vorige toer in. Bij het begin van de toer heb je misschien een beetje rare overgang. Dit komt omdat je in een spiraal werkt maar dit is de bedoeling. *Maak nu weer 6 wikkels en 1 verbindingssteek.

Ga weer een toer rond. Als je de mand wijder wilt maken moet je 7 wikkels maken tussen de steken. Ik ben recht omhoog gegaan en ben er dus steeds 6 blijven maken.

Na een paar toeren ziet je mandje er nu zo uit.
Blijf door wikkelen tot de hoogte naar je zin is en knip als je bijna aan het einde van je laatste toer bent de kerndraad met een tangetje precies op de juiste lengte af. Wikkel de kerndraad helemaal weg en maak om af te hechten een extra steek door de vorige toer. Steek nu de wikkeldraad ergens tussendoor ( eventueel een klein tipje tacky) en knip hem af. De rand van je mand is altijd ongelijk. Ook dit komt omdat je in een spiraal werkt.

Je kunt nu gaan oefenen en verschillende vormen proberen. Ergens anders op deze site staan nog een paar voorbeelden. ( kijk onder manden vlechten ) Maak je toeren wijder en dan weer strakker en je krijgt een bolle vorm, of steeds wijder voor een schuin uitlopende mand.

Morgen een stukje over het werken met twee kleuren tegelijk en ook een andere steek. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten