maandag 11 april 2011

Coiling deel 4

De knoopsteek en hoe maak je een ovale mand.

Voor een ovale mandvorm
Neem de kerndraad en maak een vouw in de draad op ongeveer 2,5 a 3 cm van het begin. Neem dit in je linkerhand met het korte eindje draad naar je toe.
Leg het begin van de wikkeldraad langs het lange gedeelte en maak ongeveer 6 windingen om de bocht van de kerndraad. Sla nu de draad over de beide draden heen; kom links hiervan tussen de draden omhoog; steek nu re ervan weer naar onderen en wikkel  de draad dan weer 1 of 2 keer over de bovenste kerndraad heen en maak opnieuw een steek over de twee draden tegelijk.

 Ga op deze manier helemaal tot het einde van het korte stukje kerndraad. Buig nu de kerndraad om naar de andere kant en ga verder met het maken van de zelfde steek , weer om de kerndraad en het korte stukje draad heen maar nu van de andere kant. Je kunt extra spijltjes maken in de bocht en ook als je mandje groter wordt maak je hier extra steken.
 Als je op mijn foto van vanmorgen klikt kun je in het witte mandje goed het verloop van de kerndraad volgen.

Blijf door wikkelen en leg de kerndraad steeds  buitenom tot je de bodem groot genoeg vindt. maak de zijkanten van je mandje door de kerndraad boven de bodem te leggen. Je kunt het open effect van deze steek groter maken door je wikkeldraad een aantal keren om de lange gespannen steek te maken.
Ik heb geprobeerd nog een extra tekening te maken van het verloop van de steek, maar tekenen is niet mijn ding. LOL
Als je deze steek in een ronde mand wilt gebruiken maak je eerst 1 dichte toer in de cirkel voor het begin. Ga dan verder met de knoopsteek. Let op!  Je draait over de kerndraad naar je toe!!

Succes! Ik hoop dat het duidelijk is maar dit is een lastige om uit te leggen. Proberen maar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten