woensdag 14 november 2012

Sint in de maak

Vandaag heb ik een begin gemaakt met het aankleden van de Sint. Gelukkig had ik nog een basis "oude man" die ik voorzien heb van baard en lang wit haar. Verder heb ik een paar van zijn kledingstukken gemaakt met hulp van een patroon uit de DHN. Op de tekening die ik als voorbeeld gebruik in het sinterklaasboek van Charlotte Dematons heeft de Sint zijn mijter niet op en draagt hij een rode werkjas i.p.v. zijn mantel. Daar moet ik nog een patroontje voor tekenen en ook baard en haar zijn nog niet klaar....maar hier toch alvast een idee van zijn uiterlijk.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige Sint heb je gemaakt. Je Sinterklaashuis wordt was prachtig met al dat moois .

  Groeten en nog veel knutselplezier gewenst.

  Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooh je hebt me helemaal gek gemaakt ,heb dit boek van sinterklaas besteld voor ons eerste kleinkind dat wordt geboren in april 2013 ,en ik ga ook dit huis maken met keuken ,werkplaats en dan de slaapplaatsen van de pietjes en natuurlijk ernaast het pakhuis met al die cadeautjes

  blijf je dan ook volgen hoor ,jij hebt al aardig wat gedaan zie ik
  gr miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Miranda dat je Oma gaat worden. Een spannende tijd. Ik hoop dat het allemaal goed gaat en dat jullie er van gaan genieten.

  En leuk dat je ook een Sinterklaashuis gaat maken. Het is erg leuk om te doen.
  Ik vind het jammer dat in Nederland, de sint steeds meer verdrongen wordt door de kerstman. Op deze manier hoop ik toch iets van dit stukje Nederlandse cultuur vast te houden.
  Jij veel succes met bouwen! Ik ga je volgen.
  Groetjes, Rietje

  BeantwoordenVerwijderen